Groot onderzoek naar schietpartijen Enschede

De politie heeft beelden van de dader van de schietpartijen in Enschede afgelopen dinsdag. Hij stapte na het schieten met een bivakmuts op in een grijze BMW. Die auto is later die ochtend uitgebrand teruggevonden.

Loungeclub

De politie doet een omvangrijk onderzoek naar de twee schietpartijen. Dinsdagochtend is er om 03.15 geschoten op een woning aan de Benkoelenstraat, waar op dat moment de 23-jarige bewoner, zijn vriendin en haar 5-jarige dochtertje aanwezig waren. De bewoner van dat pand was een vaste bezoeker van Loungeclub LuxXx. Het pand van die club, aan de Brinkstraat, werd even daarvoor beschoten met een automatisch wapen.

Bij RTV Oost kwam een anonieme melding binnen dat bij de loungeclub leden van MC Satudarah betrokken zijn.

BMW

De bewakingsbeelden zijn niet vrijgegeven. Volgens de politie is te zien dat de schutter na het vuren aan de passagierszijde in de grijze BMW gestapt. De politie vermoedt dat deze auto zowel is gebruikt bij beide schietincidenten aan de Brinkstraat en Benkoelenstraat.

Omstreeks 08.30 kreeg de politie een melding van een autobrand aan de Snuversdijk in Enschede bij recreatiegebied Het Rutbeek. Daar trof de politie een uitgebrande BMW aan.

Die auto bleek in de nacht van 17 op 18 juli 2017 te zijn gestolen aan de Heer Vrankestraat in Rotterdam. Het was een zilvergrijze  BMW coupe type 3.25 met speciale spaakvelgen met smalle spaken.  Tijdens de diefstal zat het kenteken erop met de volgende combinatie: 31-JRR-8. Het is onbekend waar deze kentekenplaten zijn gebleven en hoe lang ze op de BMW na de diefstal hebben gezeten.