Huizen en auto’s in beslag genomen in onderzoek naar synthetische drugs

Ongeveer 350 agenten van de politie Midden-Nederland hebben op dinsdag en woensdag 33 plekken invallen gedaan in een onderzoek naar drugslaboratoria. Er zijn elf mensen aangehouden. De actie is onderdeel van een lopend onderzoek naar drugshandel.

Bedrijfspanden

De doorzoekingen waren onder meer in bedrijfspanden en woningen in Utrecht (3x), De Meern (2x), Ridderkerk (7x), Rotterdam (1x), Den Haag (2x), Delft (1x), Papendrecht (1x), Zwijndrecht (1x), Dordrecht (13 x), Moerdijk (1x) en Capelle a/d IJssel (1x).

Op een aantal locaties leidde dat tot aanhoudingen. Het gaat om 11 personen afkomstig uit Utrecht (36-jarige man), Ridderkerk (61-jarige man), Capelle a/d IJssel (35-jarige man), Dordrecht (5 mannen in de leeftijd van 33 tot 39 jaar), Den Haag (31- en 36-jarige man), Moerdijk (33-jarige man).

Drie drugslaboratoria

Bij de instappen werden drie vermoedelijke drugslaboratoria  ontdekt. Deze zijn ontmanteld in samenwerking met een specialistisch team van de LFO.

Tijdens de doorzoekingen zijn naast vele vaten met chemicaliën en afval de volgende zaken in beslag genomen: meerdere dure auto’s, kostbare boten, een aantal huizen, diverse kostbare horloges, grote geldbedragen, grote hoeveelheden van diverse soorten drugs, drie geldtelmachines, grote aantallen machines ter vervaardiging van drugs, een waterscooter, meerdere crypto telefoons, computers en harde schijven, en vele dozen met bedrijfsadministratie.