Groot onderzoek naar synthetische drugs (UPDATE)

In verband met een groot onderzoek naar de handel in en productie van synthetische drugs zijn dinsdag en woensdag vijf mensen opgepakt. Twee inwoners van Venlo opgepakt van 46 en 51 jaar oud en drie andere mannen, uit Blerick, Maasbree en een Pool. Op vijf plaatsen in Venlo zijn huiszoekingen gedaan. 

Verborgen ruimtes

De politie werkt bij het onderzoeken van de panden samen met militairen. Zij zoeken naar verborgen ruimtes in de vijf panden, waar mogelijk bewijsmateriaal is verborgen. Op een van de locaties zijn grondstoffen en materialen voor de productie van synthetische drugs gevonden. Dit is allemaal in beslag genomen, net als een aangetroffen gestolen auto.

Het onderzoek in de panden zal nog de hele dag duren.

Onderzoek

Sinds januari houdt een speciaal rechercheteam van de politie Limburg zich bezig met het onderzoek. Het vermoeden gaat dat het om een internationaal netwerk gaat, verantwoordelijk voor het verhandelen van grote partijen grondstoffen.

De recherche werkt samen met specialisten van het Openbaar Ministerie, de landelijke politie, FIOD en het ministerie van Defensie.

Lees ook:

OM: Handel in drugs harder aanpakken

‘Limburg is Colombia van synthetische drugs’

Minder coke en heroïne, meer synthetische drugs