Groot onderzoek op aanslag Eindhoven (UPDATE)

De politie laat een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werken op de moordaanslag van deze week in Eindhoven op Dennis S.. De aanslag wordt beschouwd als een afrekening in het criminele milieu. In een TGO werken zeker twintig politiemensen tegelijk aan een zaak.

BMW

De politie heeft aan het Eindhovens Dagblad bevestigd dat S. vorig jaar juni betrokken was bij een schietincident in Mierlo-Hout en ook dat S. geldt als een bekende van de politie. Van de brandende donkerkleurige BMW die enige  minuten na de aanslag op S. verderop in de wijk Tongelre is gevonden, heeft de politie nog niet bevestigd dat dit de vluchtauto was. Dat lijkt echter wel het geval. Getuigen zagen na de aanslag een dergelijke BMW in de Sint Petrus Canisiuslaan wegrijden.

Slaap

Getuigen uit de buurt zeiden vaker gewapende mannen bij Dennis S. te hebben gezien. Volgens bronnen die Omroep Brabant heeft gesproken, was S. angstig en hield hij rekening met een nieuwe liquidatiepoging. Hij zou een kogelwerend vest hebben dragen.

Dennis S. ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij is door zeker twee kogels geraakt. Hij wordt vanaf dinsdagavond door artsen in slaap gehouden. Vrijdag is hij voor de derde keer geopereerd. De kogels zijn verwijderd en de man is bij bewustzijn.