Groot drugsonderzoek rond autobedrijf Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft dinsdagavond drugs, versnijdingsmiddelen en zeven verdachten van de straat gehaald, zo maakt de politie vrijdag bekend. Ook zijn zeven auto’s en instrumenten voor de versnijding van drugs in beslag genomen.

Detailhandel

Een autopoetsbedrijf aan de Aelbrechtskade in het Nieuwe Westen bleek in de nachtelijke uren dienst te doen als versnijdingspand: er werden harddrugs met versnijdingsmiddelen gemixt voor de distributie in de detailhandel. De politie zegt al enige tijd onderzoek naar dit bedrijf en personen daar omheen te hebben gedaan.

Limburg

Aan het begin van de dinsdagavond werden op de A16  en de A58, twee voertuigen klemgereden waarvan de politie vermoedde dat er drugs in vervoerd werden. Ze hadden kort daarvoor een bezoek gebracht aan het autopoetsbedrijf aan de Aelbrechtskade in Rotterdam. Daarna bezochten zij een woning aan de Jan van Vuchtstraat in Rotterdam. De politie had uit onderzoek aanwijzingen dat in het betreffende poetsbedrijf in de nachtelijke uren een illegale praktijk van drugshandel en productie plaatsvond.

De inzittenden van de auto’s, een 27-jarige en een 40-jarige man uit Limburg werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In hun auto’s trof de politie in eerste instantie enkele grammen hard- en softdrugs aan. Later werd in een verborgen ruimte in een van de auto’s drie kilo heroïne aangetroffen.

Cocaïne in de berging

In het pand aan de Jan van Vuchtstraat, dat na vertrek bij het autopoetsbedrijf bezocht was door de verdachten, werd kort daarna door de politie een doorzoeking gedaan en werd in de berging een handelsvoorraad cocaïne aangetroffen. Tijdens deze doorzoeking werden een 31-jarige, een 32-jarige en een 34-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Een van hen is mede-eigenaar van het autopoetsbedrijf. Eén van de hoofdbewoners van de Jan van Vuchtstraat, een 34-jarige Rotterdammer, werd kort daarna als verdachte van drugsbezit en drugshandel aangehouden in Rotterdam. Ook hij was al verdachte in dit onderzoek.

Nog  een versnijdingsruimte

Op hetzelfde moment  hield de politie een verdachte aan nabij een woning aan de Vinckenbrinckstraat in Rotterdam. Dit gaat om een 49-jarige Rotterdammer. Bij doorzoeking in de woning en kelderbox trof de politie een versnijdingsruimte aan met diverse attributen, bestemd voor de productie en het versnijden van harddrugs. Tevens lag er een hoeveelheid versnijdingsmateriaal en een hoeveelheid verdovende middelen.

Arrestatieteam met shovel

Om er zeker van te zijn dat er geen verdachten meer in de garage aan de Aelbrechtskade aanwezig waren, is om veiligheidsredenen binnengetreden door een arrestatieteam. Dat opende de deur met een shovel. In de garage vond een doorzoeking plaats.

De politie zal een bestuurlijke rapportage opstellen met als doel het autopoetsbedrijf te sluiten op grond van de Opiumwet. De drugs en de versnijdingsmiddelen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.