Groot onderzoek synthetische drugs Arnhem

De Arnhemse politie heeft vrijdag vijf mensen aangehouden in een groot drugsonderzoek. In Arnhem zijn vrijdagochtend drie Arnhemmers aangehouden. En in het Noord-Hollandse Zwaag werd een woning doorzocht waarbij de twee bewoners zijn vastgezet. In verband met dit onderzoek zijn in Arnhem totaal vijf woningen en een horecagelegenheid doorzocht. 

Drugslaboratorium

Vier verdachten zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. Het drugsonderzoek startte nadat in januari van dit jaar in een woning in Arnhem-Zuid een drugslaboratorium werd aangetroffen. In het pand werden een destijds 24-jarige man en 20-jarige vrouw aangehouden. De vrouw is inmiddels door de rechter veroordeeld tot 15 maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man zit nog in voorlopige hechtenis in afwachting van zijn zitting.

Harddrugs

Naar aanleiding van het uitgebreide drugsonderzoek dat hierop volgde kwam de politie de Arnhemmers op het spoor. De hoofdverdachte, een 37-jarige Arnhemmer, werd vrijdagochtend in zijn woning aangehouden op verdenking van ondermeer het verhandelen van harddrugs. De tweede verdachte, een 39-jarige Arnhemmer, is aangehouden voor het voorhanden hebben van harddrugs. Hij wordt door de Duitse autoriteiten gezocht omdat hij nog een celstraf moet uitzitten voor drugsdelicten. Hij zal te zijner tijd worden overgeleverd aan de Duitse autoriteiten. De derde verdachte, een Arnhemse, werd eveneens aangehouden voor het voorhanden hebben van harddrugs. Zij werd na verhoor heengezonden.

Wiet

Naast de aanhoudingen werden in Arnhem vijf woningen en een horecagelegenheid doorzocht. Bij deze doorzoekingen zijn diverse rechercheurs ingezet en werd met ondermeer speurhonden gezocht naar de mogelijke aanwezigheid van drugs en geld. Tijdens de doorzoekingen werd in de horecagelegenheid een wietdrogerij en een kwekerij met tientallen kilo’s wiet aangetroffen. Daarnaast werden bij de doorzoekingen enkele tientallen pillen, vermoedelijk xtc, en tienduizenden euro’s aan cash geld aangetroffen en in beslaggenomen.

Zwaag

In hetzelfde onderzoek vond donderdagavond 25 september ook een doorzoeking plaats in een woning in het Noord-Hollandse Zwaag. Het vermoeden was dat in dit pand mogelijk drugs aanwezig zou zijn. Deze werden ook in de woning aangetroffen en in beslag genomen. De bewoners, een 25-jarige vrouw en een 39-jarige man zijn aangehouden op verdenking van het verhandelen en het in bezit hebben van drugs.