Groot onderzoek wapenhandel Utrecht

Het Openbaar Ministerie in Utrecht is bezig met een omvangrijk onderzoek naar handel in vuurwapens. Dat heeft een woordvoerder van het parket Midden-Nederland aan Crimesite bevestigd. Op 11 en 12 mei zijn er elf personen aangehouden en afgelopen week nog één. Dinsdag zijn er acht verdachten door de rechtbank in bewaring gesteld. Ze worden verdacht van handel in vuurwapens. 

(beeld archief)

Melding

Volgens de woordvoerder kwam er medio april een melding bij de politie over het bezit van mogelijk meerdere vuurwapens. Daarop is een onderzoek gestart dat heeft geleid tot de aanhoudingen begin mei. De verdachten zijn allen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar en komen uit Utrecht, Zeist, Bilthoven en Purmerend.

Criminele organisatie

De woordvoerder: 'Meerdere vuurwapens zijn in beslag genomen. Naar het zich laat aanzien is het een groot onderzoek. We sluiten niet uit dat er meerdere aanhoudingen volgen en ook nog meer in beslag genomen wordt. De verdenking zou ook kunnen worden uitgebreid naar lidmaatschap van een criminele organisatie.' De woordvoerder zegt dat het onderzoek nog geruime tijd kan gaan duren.