200k amfetamine gevonden in Eindhoven (UPDATE)

In een woning in Eindhoven blijkt in de nacht van maandag op dinsdag onder meer 200 kilo amfetamine in beslag te zijn gevonden in een onderzoek van de Landelijke Eenheid. De politie maakte dat donderdagmiddag bekend nadat woensdag in Eindhoven in een autospuiterij in Eindhoven een groot xtc-lab is gevonden.

1,2 miljoen

Dat gebeurde ook in een landelijk onderzoek onder leiding van het landelijk parket. Mogelijk hebben de twee onderzoeken met elkaar te maken. Naast de amfetamine zijn ook 5,5 kilo wiet en 1,5 hash in de woning aangetroffen. Ook de auto van de verdachte is in beslag genomen. De straatwaarde van de amfetamine bedraagt 1,2 miljoen euro. De verdachte (34) zit vast en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Professioneel lab

De autospuiterij lag in de wijk Bennekel-West. De inval in de autospuiterij zou onderdeel uitmaken van een langlopend onderzoek naar drugscriminaliteit in Brabant. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid stelt tegenover Omroep Brabant dat het gaat om een van de meest professionele labs dat in Nederland is gevonden. Het lab zou zo schoon zijn dat het snel ontmanteld kan worden. Hoewel het lab midden in een woonwijk lag, was er geen gevaar voor de omwonenden. Die hoefden niet te worden geëvacueerd.