Groot xtc-lab ontmanteld in Brabant (VIDEO)

De politie is begonnen met de ontmanteling van een groot xtc-laboratorium dat gisteren werd aangetroffen in Liempde, Noord-Brabant. Het was verborgen in een loods achter een woning. Uit een eerste verkenning is gebleken dat het drugslab een productiecapaciteit had van miljoenen xtc-pillen. Beelden na de break.

Arrestanten

Er zijn vier verdachten aangehouden. De arrestanten zijn een vrouw en een man uit Liempde van 54 en 60 jaar en twee mannen van 29 en 30 jaar uit Weert. Onderzocht wordt nog hoe lang het drugslab operationeel is geweest. De ontmanteling van het drugslab is woensdagochtend in alle vroegte gestart. Het gaat om een locatie waar grondstoffen tot xtc werden verwerkt, maar de pillen werden niet op de locatie gedraaid. Wel zouden er volgens de politie ‘miljoenen pillen’ mee kunnen worden gemaakt.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is volgens het Brabants Dagblad ter plaatse en coördineert samen met de hulpdiensten en het Team Ondermijning van de politie de ontmanteling. Er zijn zo‘n tien politiemensen aanwezig. Alle grondstoffen worden onderzocht, gelabeld en op verschillende wijze afgevoerd.