Groot xtc-lab op Brabantse boerderij

De politie heeft gisteren een zeer groot en professioneel drugslab gevonden bij een boerderij in het Brabantse Leende, vlakbij Eindhoven. Er zijn drie mensen gearresteerd. Er stond ook een mobiele wietkwekerij op het boerenerf.

De politie ging naar de locatie omdat zij het vermoeden hadden dat er een hennepkwekerij zou zitten. Op het terrein stond een oplegger van een vrachtwagen, waarin inderdaad een volledig ingerichte hennepkwekerij werd aangetroffen.

Lab

Er was waarschijnlijk net geoogst, want planten stonden er niet in. Verderop op het boerenerf roken de agenten een geur die zij in verband brachten met een mogelijk drugslab. Het bleek te gaan om een zeer groot en uiterst professioneel ingerichte chemisch fabriek. In de loods stonden vele duizenden liters chemicaliën opgeslagen.

Amfetamine

In het lab kon behalve XTC ook amfetamine geproduceerd worden. Gespecialiseerde medewerkers van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn nog de gehele dag bezig geweest met het inventariseren van de inhoud van het lab. Dat zal in de loop van vandaag definitief ontmanteld worden.