Groothandel coke en speed ontmanteld

Bij drie invallen in woningen in Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Rotterdam-Ommoord heeft de politie dinsdagochtend in totaal ruim 48 kilo cocaïne en speed, 213.000 aan contant geld en een vuurwapen gevonden. Dat heeft de politie donderdagavond gemeld.

Bewoonsters

Zes mensen uit Rotterdam, Barendrecht en Zaandam zijn gearresteerd. Naar aanleiding van onderzoek op Rotterdam-Zuid kreeg de politie drie woningen in beeld waar mogelijk  drugshandel plaatsvond. In de eerste woning zijn twee bewoonsters, een moeder en dochter (37 en 18 jaar), en een 42-jarige mede Rotterdammer aangehouden. Het pand bleek inderdaad te worden gebruikt voor drugshandel. Agenten vonden er 48 kilo aan cocaïne en speed, 7 kilo versnijdingsmiddel en een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal.

Klant

Door de grote hoeveelheid drugs denkt de politie dat de verdachten de woning gebruikten als een soort groothandel; niet leverend aan gebruikers, maar aan dealers. Naast de verdovende middelen vonden agenten nog bijna 27.000 euro in contanten en een vuurwapen met munitie. Drie auto’s zijn in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking kwam er man aan de deur, vermoedelijk een klant. Deze man, een 49-jarige Zaandammer, droeg ruim 144.000 euro bij zich. De politie hield hem aan op verdenking van witwassen.