Grootschalig onderzoek criminele organisatie regio Arnhem

In Gelderland is de politie dinsdagochtend een actie gestart tegen grootschalige wietteelt en het witwassen van crimineel geld. In de regio Arnhem zijn in samenwerking met defensie, de marechaussee en verschillende gemeentes in twintig verschillende woningen en bedrijfspanden invallen gedaan.

Daarbij zijn ruim 250 mensen actief. Een woordvoerder van politie laat weten dat op alle adressen administratie, pc’s en gegevensdragers zoals harddisks en memorysticks in beslag worden genomen. De politie verwacht ook op veel geld, luxeauto’s, een speedboot en huizen beslag te leggen.

Fiorino

Het onderzoek is al geruime tijd bezig en heeft de naam Fiorino. Het onderzoek richt zich op 9 verdachten, deels uit Turkije afkomsting. De organisatie zou een ‘hoofdkantoor’ hebben aan de Florijnweg in Velp.

25 miljoen

De hoofdverdachten zouden met wiethandel zo’n 25 miljoen euro hebben verdiend. Het geld werd naar Turkije gesmokkeld in auto’s met geheime ruimtes. De militairen die dinsdag deelnemen aan de invallen zijn gespecialiseerd in het vinden en doorzoeken van verbogen ruimten.

Tegelijkertijd met de invallen in Nederland worden op verschillende adressen in Turkije ook invallen gedaan.