Invallen bij Antwerpse “criminele” families

In Antwerpen heeft de politie deze week een actie uitgevoerd tegen de familie S.. In het drugsmilieu staat deze groep van Marokkaanse komaf bekend als de “Mixers”. Volgens de Gazet van Antwerpen zijn drie verdachten opgepakt.

(beeld twitter)

PGP

Ook twee winkeliers die PGP-telefoons verkopen zitten in de cel, de uitbater van een telefoonwinkel in de Sint-Elisabethstraat en een collega met een winkel in de Abdijstraat. Zij verkochten PGP-telefoons voor 1.500 euro plus 600 euro licentievergoeding per 6 maanden. In België is verkoop van PGP-toestellen toegestaan maar een winkelier mag geen telefoons verkopen aan klanten van wie hij redelijkerwijs kan vermoeden dat zij niet zuiver op de graat zijn. De twee opgepakte handelaren worden nu beticht van lidmaatschap van een criminele organisatie.

Kraken

Volgens de Gazet van Antwerpen is het nieuws over de arrestaties in het Antwerpse milieu ingeslagen als een bom. Men vermoedt volgens de krant dat de politie de computerserver van het netwerk heeft gekraakt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) slaagde er de afgelopen jaren in een groot aantal telefoons te kraken, maar of er ook servers zijn gekraakt is onduidelijk. Het netwerk van de Antwerpse leveranciers van PGP-telefoons lag afgelopen weekend ineens plat. Volgens de Gazet levert de aanval van de politie overigens veel minder informatie op dan bij de doorbraak in Nederland.

Witwassen

Ongeveer tweehonderd agtenten namen deel aan de actie tegen vijf broers van de familie S.. In totaal zijn dertig huiszoekingen uitgevoerd die speciaal gericht waren op bewijs voor witwassen. Zeker drie personen zouden zijn opgepakt. De Mixers werken ook samen met de Marokkaanse familie A., waarvan ook één persoon is opgepakt. Alle verdachten worden verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Zij verschijnen vrijdag voor de raadkamer.