Grootscheepse invallen bij “foute” ambtenaar

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch laat donderdagmorgen doorzoekingen doen in een woning in Echt en een kasteel in Roosteren. De acties zijn in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrift en verduistering door een hoge ambtenaar.


Het onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan tegen een ambtenaar die werkzaam was bij de gemeente Helmond. De aangifte is aanleiding geweest om verder onderzoek te doen, wat geleid heeft tot de doorzoekingen die vandaag plaats vinden. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De resultaten van de doorzoekingen worden later vandaag verwacht.

De verdachte zou de manager zijn van afdeling Interne Diensten in Helmond. Bronnen binnen de politiek meldden onafhankelijk van elkaar aan Omroep Brabant dat het bij de aangifte zou gaan om een fraude van minimaal 20.000 euro. Op de vraag of 20.000 euro ook het bedrag is dat de gemeente Helmond heeft genoemd in de aangifte tegen de man kon de woordvoerder van justitie donderdagochtend niet zeggen.