“Drugsdealer” FC Twente opgepakt (UPDATE)

De politie heeft afgelopen woensdag een 39-jarige man uit Enschede aangehouden voor drugshandel in het stadion van FC Twente. Hij wordt gezien als de belangrijkste drugsdealer in het supportershome en het ‘Vak P’, waar de fanatieke aanhang staat. De aanhouding volgt op een langlopend onderzoek naar de activiteiten van de man.

Met veel machtsvertoon viel de ME het Vak-P binnen tijdens de wedstrijd Twente-PSV op 6 april jongstleden. Er werden enkele arrestaties verricht en het supportershome werd gesloten. De hoofdverdachte was er niet die avond. Wel deed de politie een doorzoeking in zijn woning, waarbij drugs en cash geld werd gevonden.

UDPATE:

Op het moment van de inval was de verdachte niet thuis. Volgens zijn advocaat Roy van der Wal stond hij op dat moment niet gesignaleerd en zei de politie aan hem dat hij niet zou worden aangehouden. En aantal weken later is de verdachte op vakantie gegaan. Een maand nadat hij terug was van vakantie is hij alsnog aangehouden.

Satudarah

In totaal zijn er zes mensen aangehouden op verdenking van drugshandel in het stadion. Ze zitten niet allemaal meer vast.

Behalve drugshandel was de aanwezigheid van outlaw motorclubs  de belangrijkste reden om het supportershome te sluiten. MC’s Satudarah en Saudarah zouden toenemende invloed hebben bij FC Twente. Meerdere keren kwamen de leden in hun MC-hesjes het home binnen. Ze bewaakten de deur en een ‘ongewenste gast’ kreeg klappen.

Drugs

Er wordt ook gedeald op de tribune en in het honk. De politie noteerde: ‘personen die de hele wedstrijd in de gracht verblijven, veelvuldig bellen en in korte gesprekjes verwikkeld zijn, vaak en heel kort de toiletten binnengaan en onbekende zaken overhandigen (vermoedelijk kleine briefjes)’. Tijdens de inval op 6 april werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden, verdeeld over 34 pakketjes. In de toiletten onder de tribune zijn lege pakketjes gevonden.