Grootste hasjvangst ooit in Spanje

In de haven van het Zuid-Spaanse Algeciras heeft de Guardia Civil vorige week zaterdag 32,3 ton hasj in beslag genomen. Dat is de grootste hasjvangst op het vaste land van Europa ooit. Het record stond op 26.879 kilo in oktober 2005. De drugs werd in beslag genomen in een vrachtwagen die als bestemming had Perpignan in Zuid-Frankrijk. De vrachtwagen met Marokkaans kenteken was afkomstig uit de Marokkaanse havenstad Tanger en vervoerde als deklading meloenen.

Tijdens de controle bleken de eerste pallets met dozen meloenen in orde maar erachter stonden dozen die aan de bovenkant geopend leken te zijn, hetgeen de achterdocht van de douane wekte. De Marokkaanse chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden. De commandant van de Guardia Civil in Algeciras zei op een persconferentie dat het ‘moeilijkste nu komt’: het ontmantelen van eht netwerk dat de hasj verzonden heeft.

In januari 1996 nam de politie op een Panameens schip op volle zee 36 ton in beslag.

Dit jaar is in Spanje 40.000 kilo has in beslag genomen. De afgelopen jaren is jaarlijks gemiddeld zo’n 60.000 kilo hasj in Spanje in beslag genomen.

{youtube}yHuRokuqwWs{/youtube}