Grootste wietplantage ooit in Mexico

De Mexicaanse landmacht heeft donderdag de grootste marihuanaplantage ooit in Mexico ontmanteld. Het was een gebied van 120 hectare met alleen maar wietplanten. Een woordvoerder van het leger schatte dat er mogelijk 120 ton aan wiet is geoogst, die in Mexico 1,8 miljard peso of 108 miljoen euro’s waard zou zijn. maar in de Verenigde Staten natuurlijk meer. Voor de meeste Mexicaanse drugskartels is de export van cannabis naar de VS het belangrijkste deel van de omzet. Na de break een video.

De plantage was vier keer zo groot als het voorgaande record, dat dateert uit 1984.

Die plantage bevond zich in Noord-Mexico dichtbij de grens, de nu gevonden planten stonden in een afgelegen stuk woestijnachtig gebied in Baja California, 250 kilometer van de grens bij San Diego, niet ver van de kustplaats San Quintin.


View Larger Map

De planten waren deels bedekt met een doek, een methode die ook gebruikt wordt voor niet illegale akkerbouw. Vanuit de lucht is het dus moeilijk om waar te nemen wat er onder de doeken verbouwd wordt.

Sommige planten waren ruim 2 meter hoog. Er waren op het moment dat de militairen aankwamen zestig mensen aan het werk, die voorzover mogelijk op de vlucht sloegen.

Irrigatie en bemesting gebeurde met moderne pijpleidingen die in de grond waren verwerkt.

De planten zullen worden verbrand, aldus de leger woordvoerder, die niet wist welke groep de plantage exploiteerde.

In het westelijk deel van Mexico is het Sinaloa-kartel, het grootste kartel van Mexico, het sterkste. Marihuana wordt doorgaans met zelf gegraven tunnels onder de grens door naar de VS gedragen, door mensen of muilezels, soms is er rails in de tunnels aangelegd.

In november werden niet ver van San Diego twee tunnels ontmanteld met 40 ton marihuana.

{youtube}XgS-Xb1SkmE{/youtube}