Grote actie tegen drugshandel Zuid-Nederland

Politie en Openbaar Ministerie houden sinds vanochtend vroeg een gecoördineerde actie tegen de georganiseerde drugscriminaliteit in Zuid-Nederland. Op diverse plekken zijn in het zuiden aanhoudingen verricht en invallen gedaan. De actie is deels een vervolg op Operatie Trefpunt, die in april van dit jaar plaatsvond. 

De aanhoudingen en invallen zijn onder andere in Tilburg, Sint Willebrord, Valkenswaard en Tegelen. Ook in de provincie Gelderland en in Amsterdam vindt een enkele actie plaats. In totaal werken zo’n  300 mensen van politie, Openbaar Ministerie, FIOD en Rechter Commissarissen mee aan de acties van vandaag. De politie verwacht zo’n tien personen aan te houden en dertig invallen te doen. Bij het merendeel van de gevallen gaat het om de productie en handel in synthetische drugs.

Trefpunt

Bij Operatie Trefpunt (4 april van dit jaar) werden 55 personen aangehouden. Ook werden verschillende vuurwapens en grote bedragen cash in beslag genomen. Ook werden zes drugslaboratoria ontdekt. In het onderzoek van Operatie Trefpunt figureren ook verschillende bekende criminelen, zoals Janus van W. en Ton van Dalen.