Grote actie in Zuid-Spanje tegen wietkwekers

De Guardia Civil heeft in de provincies Almería, Murcia en Alicante een groot onderzoek voltooid tegen grootschalige kweek van marihuana. Er zijn elf mensen aangehouden en 53.824 planten vernietigd. 71,5 kilo hasj is in beslag genomen, naast partijen andere drugs.

Er zijn verder zes auto’s en veel productiemiddelen in belang genomen.

De operatie “Acantha II” richtte zich op kwekerijen in Níjar (Almería), San Juan, Elda, Petrer, Denia en Campello (Alicante),

Het onderzoek begon al in 2017 na de ontdekking van een verzameling plantages van bijna 42.000 planten in het tuinbouwgebied bij Almería. Daar wordt op zeer grote schaal groente en fruit geteeld in grote “kassen” onder wit zeildoek.

Het onderzoek heeft volgens de Guardia Civil nu geleid tot de ontmanteling van de criminele organisatie achter die kwekerij en van onder meer een plantage met 8.110 planten en van één met ruim 4.000 planten.

Een van de gearresteerde mannen wordt in België gezocht door justitie voor drugshandel. Wat de nationaliteit van de verdachten is heeft de Guardia Civil niet bekendgemaakt.