Grote actie om drugs in Valkenswaard

De regiopolitie Brabant-Zuidoost is vanaf dinsdagmorgen 07.00 een grote actie gestart tegen een groep verdachten die zich op internationale schaal met de handel in drugs zou bezighouden. Er zijn tot nu toe drie mensen gearresteerd, waarvan twee in Valkenswaard. Volgens het Eindhovens Dagblad zou de politie met name op zoek zijn naar geld, daarvoor zijn dertig militairen van de genie betrokken. Zij zijn gespecialiseerd in het opsporen van verborgen ruimtes.

Er zijn invallen gedaan op twintig locaties in Valkenswaard, Limburg en ook in Belgie. Bij de actie zijn ruim 170 politiemensen betrokken. 

De actie is een ‘korte klap’-onderzoek die is ingezet na een tip van de Duitse politie. De operatie heeft de naam Weideblij gekregen. 

Omroep Brabant meldt dat er in Valkenswaard onder meer is gezocht in een bosperceel aan de Kluizerdijk en in twee huizen aan de Geenhovensedreef en in de Hertog Ottostraat in Valkenswaard. Omstanders zeggen dat de bewoners van beide huizen bekenden van elkaar zijn. In de tuin van één van de woningen wordt gegraven.

De drie mannen die zijn aangehouden worden volgens de politie verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie die handelde in hard- en softdrugs, en geld witwaste. 

Er zijn ook medewerkers van de Belastingdienst betrokken bij de actie.