Grote actie politie in onderzoek moord advocaat

De politie zegt dat op zeven locaties in en rond Utrecht dinsdagmorgen doorzoekingen zijn gedaan in een onderzoek naar ‘extreem geweld’ door een criminele organisatie die zij ook als betrokken ziet bij de moord op advocaat Derk Wiersum.

Er zijn auto’s, motoren, goederen, computers en telefoons en een groot geldbedrag in beslag genomen. De politie spreekt van ‘een crimineel samenwerkingsverband dat ervan wordt verdacht ondermijnende misdrijven op het gebied van excessief geweld te faciliteren’. Dit zou gebeuren door het leveren van onder meer gestolen voertuigen voor ram- en plofkraken, liquidaties en de voorbereidingen daarvan.

De resultaten in dit onderzoek leidden vorige week al tot de aanhouding van een verdachte in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Daarvoor werden twee verdachten aangehouden die bezig zouden zijn geweest met helen van voertuigen die bij die liquidatie zijn gebruikt.

Mogelijk zijn er meer mensen aangehouden maar daarover wil de politie in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen doen.