Grote actie tegen criminele families in Ruhrgebied

De Duitse politie heeft zaterdagavond- en nacht in het Ruhrgebied een grote actie gehouden tegen criminele families. Er waren invallen in onder meer cafés, shishalounges, gokkantoren en theehuizen in Dortmund, Essen, Duisburg en Gelsenkirchen.

1.300 politiemensen

Bij de actie – die rond 21.00 begon en tot diep in de nacht doorging – waren circa 1.300 politiemensen betrokken. De politie werd ondersteund door personeel van de douane en de fiscus.

Familieclans

De actie was gericht tegen witwassen, belastingfraude en zwart werk. Volgens de politie in de deelstaat Noordrijn-Westfalen spelen criminele families daarbij vaak een rol. De politie heeft onder meer beslag gelegd op drugs, cash geld en illegale sigaretten. Minstens één man is opgepakt. Hij had 9.000 euro op zak. Ook zouden verschillende leden van de familieclans in staat van beschuldiging zijn gesteld en legde de politie boetes op. Het is nog onduidelijk om hoeveel verdachten het gaat.

‘Grootste klopjacht’

In Essen was een razzia in een discotheek. In Dortmund werd een shishalounge gesloten vanwege levensbedreigende hoeveelheden koolmonoxide in het pand. Volgens de politie in Dortmund is dit ‘het begin van de grootste klopjacht tegen clanmisdaad in de geschiedenis van Noordrijn-Westfalen”.