Grote actie tegen Duitse salafisten

Duitse politie heeft donderdag een grote actie tegen radicale salafisten gevoerd. De politie viel met duizend man op zeventig plaatsen bij woningen en moskeeën binnen. Justitie hoopt genoeg bewijsmateriaal te vinden om de groeperingen te kunnen verbieden.

De politie voerden onder andere acties uit in Hamburg, Berlijn en Noordrijn-Westfalen. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich wordt een van de organisaties uit Solingen dankzij de inval verboden. Twee andere organisaties worden verder bekeken.

Een team van 1000 man sterk rukte vanmorgen in Duitsland uit bij een grote actie tegen radicale salafisten. De Duitse politie viel op zeventig plaatsen woningen en moskeeën binnen, op zoek naar bewijsmateriaal. Op die manier willen ze salafistische groepen in de toekomst kunnen verbieden.

In Duitsland zijn radicale salafisten een snelgroeiende groepering. Op dit moment zouden er ongeveer 4000 leden zijn. Het zou de meest gevaarlijke radicale stroming van de islam in Duitsland zijn.

In maart 2011 werden twee Amerikaanse soldaten doodgeschoten op het vliegveld van Frankfurt. De dader was een salifist, die was geradicaliseerd door propaganda op het internet.