Grote actie tegen ‘familie’ uit Roosendaal (UPDATE)

In Etten-Leur en Roosendaal hebben dinsdagmorgen ruim 250 politiemensen invallen gedaan op 24 adressen. Aanleiding is een groot internationaal onderzoek tegen een ‘criminele familie uit Roosendaal’.

Villa

Volgens de politie onderhield deze familie een jaren lopende drugslijn naar Frankrijk waarbij grote hoeveelheden wiet en hasj werden doorgevoerd. Drie growshops op het industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur en bedrijfspanden en woningen in Roosendaal zijn doelwit geweest. De politie heeft beslag laten leggen op een villa die volgens de politie vermoedelijk met crimineel geld is betaald.

Verdachten

Er zijn in totaal zes verdachten aangehouden: een 50-jarige en een 34-jarige man afkomstig uit Roosendaal, een 41-jarige en 39-jarige vrouw, beiden eveneens afkomstig uit Roosendaal. De arrestanten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex. Ze worden o.a. verdacht van overtreding van de Opiumwet en witwassen. Tijdens de politieactie meldden zich twee mannen (25 en 27 jaar) met de Franse nationaliteit bij een van de bedrijfspanden in Etten-Leur. Zij kwamen kennelijk inkopen doen. Bij de arrestaties kwam € 21.000,- aan contant geld uit hun fouillering te voorschijn. Dit geldbedrag werd in beslag genomen.

Geldtelmachine

Bij de diverse doorzoekingen werden geld, geldtelmachines, vuurwapens en auto’s gevonden. De Spaanse autoriteiten legden in Zuid-Spanje beslag op een appartement en een Bentley. Ook de Nederlandse Belastingdienst heeft een auto geconfisqueerd vanwege een openstaande belastingschuld. Verder werden wietgerelateerde goederen, een kleine hoeveelheid hasj en een hennepkwekerij aangetroffen. Tevens werd er beslag gelegd op een kapitale villa die vermoedelijk met crimineel geld gefinancierd is (witwassen). Daarnaast werd de administratie van de doorzochte bedrijfspanden meegenomen ten behoeve van het verdere onderzoek, aldus de politie.