Grote actie tegen Hells Angels in Duitsland

De Duitse politie is met nieuwe acties begonnen tegen de motorclub Hells Angels. In Rendsburg-Eckernförde, Nedersaksen en Hamburg doet de politie invallen bij clubhuizen. In Hannover wordt een woning van een vooraanstaand lid door zwaar bewapende eenheden doorzocht.

 

Frank Hanebuth wordt beschouwd als het machtigste chapterhoofd van Duitsland. Hij was in 2010 de belangrijkste onderhandelaar van de Hells Angels bij de ‘vredesonderhandelingen’ met de rivaliserende club Bandido’s.

Volgens de politie gaan de invallen nog heel de dag door. In totaal worden meer dan duizend agenten ingezet. In de stad Kiel, onder Denemarken, zijn invallen bij meer dan 80 panden. De focus ligt daar op de rosse buurt, waar bordelen, restaurants en appartementen worden doorzocht.

Er zouden ten minste zes leden zijn gearresteerd, waaronder de leider van de chapter. Volgens de politiewoordvoerder worden de leden in Kiel verdacht van afpersing, mensenhandel, wapenhandel en corruptie.

De afdeling van de motorclub in de Noord-Duitse stad werd in januari verboden. Dat ging gepaard met een grote inval, waarbij 25 leden werden opgepakt en het clubhuis werd gesloten. Ook werden er grote hoeveelheden contant geld, messen, vuurwapens en kogelvrije vesten in beslag genomen.