Grote actie tegen Hells Angels Spanje

De Spaanse Nationale Politie en de Guardia Civil hebben op Mallorca dinsdagmorgen een grote actie tegen de Hells Angels uitgevoerd. Daarbij zijn zeker 25 mensen aangehouden, onder hen de leider van de Duitse Hells Angels Frank Hanebuth (foto) uit Hannover. In de stad Palma maar ook daarbuiten zijn op vele plaatsen doorzoekingen geweest. Naar verwachting zijn die de gehele dag doorgegaan. Dat hebben de Nationale Politie en de Guardia Civil laten weten.

De actie wordt gecoördineerd door een onderzoeksrechter van de Audiencia Nacional in Madrid, waarschijnlijk omdat de actie in samenwerking met in ieder geval de Duitse justitie is opgezet. Volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken is er sprake van een grote actie waarbij op 31 plaatsen op Mallorca doorzoekingen zijn geweest.

De arrestanten worden verdacht van drugshandel, afpersing, bedreiging, verbanden met prostitutie, zwendel en valse identiteitspapieren. Eén van de verdachten wordt gezocht in verband met een moord in Duitsland. De politie maakt melding van de arrestatie van 'kopstukken' van de Hells Angels. Hun nationaliteit is niet bekend gemaakt.

Er zitten nog 22 mensen vast.

Frank Hanebuth is in Duitsland verdachte geweest van de moord op een vermiste biker van de aan de Angels gelieerde MC Legion 81. Dat onderzoek werd gestopt toen de zaak ondanks de inzet van een kroongetuige niet rond kwam.