Grote actie tegen mensenhandel

Bij een grootschalige actie tegen mensenhandel op woensdag 14 mei zijn circa 100 thuisprostituees gecontroleerd. Daarbij zijn zes personen aangehouden. In totaal zijn ruim 220 politiemannen op pad gegaan.

(beeld: NOS)

Het onderzoek was gericht op prostitutie aan huis. De politie heeft voorafgaand aan de actiedag zo’n 500 advertenties geselecteerd waar mogelijk sprake was van mensenhandel. Een van de signalen is bijvoorbeeld  een prostituee jonger dan 21. Dan hoeft er nog niets aan de hand te zijn, maar de politie is extra waakzaam als het gaat om jonge vrouwen in de prostitutie.

Afspraak maken

Het merendeel van de geselecteerde advertenties is vervolgens door de politie nagetrokken waarna een afspraak met de betreffende prostituee werd gemaakt. Dit resulteerde in het controleren van circa 100 dames. Bij de huisbezoeken zijn 6 aanhoudingen verricht voor mensenhandel (2), illegaliteit (3) en niet kunnen identificeren (1).

Vakantiepark

Tijdens het onderzoek kwamen agenten vooral in woningen en hotels terecht maar ook op een vakantiepark en een woonboot. In de panden waren vaker meerdere prostituees aanwezig. In één woning waar agenten binnengingen was een ‘gangbangparty’ gaande. In een andere woning is een drugsdealer aangetroffen.