Grote actie tegen wietteelt in Groningen

De politie is in Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen panden binnengevallen in een onderzoek naar georganiseerde wietteelt. Volgens politie zijn er op 19 verschillende locaties doorzoekingen. Dertien personen zijn aangehouden.

Kwekerijen

Ze zijn verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en wiethandel, -teelt en -export of het faciliteren daarvan. Tevens zijn er tot nu toe zeven kwekerijen en één drogerij aangetroffen. Met behulp van informatie uit andere onderzoeken, een dna-hit, anonieme meldingen en informatie van energieleveranciers is eind 2015 het opsporingsonderzoek gestart.

Doorzoekingen

In de stad Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen en Eelde zijn zoekingen verricht in zeventien woningen en twee bedrijfspanden. Volgens de politie gaan die boekingen mogelijk meer informatie opleveren over de vermeende criminele organisatie. Bij de zoekingen wordt gebruik gemaakt van geld- en drugshonden.

Er zijn de laatste jaren steeds meer tekenen dat de wietteelt zich deels heeft verplaatst van het zuiden naar het noorden van de land. De politie heeft laten weten daar onvoldoende capaciteit te hebben om het probleem aan te pakken.

Zie ook:

Het gegoochel met cijfers van de taskforce

Groot wiet-onderzoek Friesland afgerond

Oorlog tegen wiet, de waarheid is het slachtoffer