800.000 cash in en rond Tilburg (UPDATE)

In en rond Tilburg zijn dinsdag doorzoekingen geweest in verband met georganiseerde drugshandel. Er zijn twaalf woningen en drie garages in Tilburg doorzocht en ook panden in Udenhout en Nieuwvliet. Er is beslag gelegd op drie vakantiechalets, achtentwintig bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en dure horloges. Op de verschillende locaties werd tot nu toe circa acht ton aan cash geld gevonden. 

Het geld was onder andere verborgen in het plafond, begraven in de achtertuin, verstopt onder een kluis en andere berglocaties. Ook is er 300 liter vloeibare amfetamine en 100 kilo wiettoppen aangetroffen. Er zijn kwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en munitie in beslag genomen.

De actie is een samenwerking tussen politie, belastingdienst, gemeente Tilburg en het Openbaar Ministerie. Dinsdagochtend is ook defensie aanwezig om de actie te ondersteunen. Er wordt onder meer gezocht naar crimineel vermogen, wapens en drugs.

De doorzoekingen vinden vooral plaats in Tilburg, maar ook twee panden in Udenhout en het Zeeuwse Nieuwvliet worden doorzocht. Sinds de maand mei van dit jaar is de zogenoemde Taskforce B5 in het leven geroepen. Een samenwerking tussen bovengenoemde instanties die zich vooral richten op crimineel vermogen.