Grote belangstelling uitvaart Etous Belserang (VIDEO)

Veel belangstelling voor de uitvaart van Etous Belserang dinsdag. Op verschillende plekken in de stad verzamelden zich motorrijders, vrienden en andere belangstellenden. Ook agenten waren in grote getale aanwezig en cirkelde er een politiehelikopter boven de stad.

De politie had maandag al te kennen gegeven op te treden bij het afsteken van vuurwerk of als de colours van de verboden motorclub Satudarah gedragen zouden worden.Burgemeester Halsema van Amsterdam en burgemeester Poppens van Amstelveen hadden de gebieden rondom de uitvaart van Belserang aangewezen als veiligheidsrisicogebieden.

Amsterdam Zuid

Een grote stoet met motoren, limousines en andere luxe auto’s vertrok vanuit de Holendrechtstraat in Amsterdam Zuid, waar Belserang was opgegroeid. Ook in de Amstelveense wijk Middenhoven, waar Belserang woonde, hadden zich veel motorrijders verzameld. Velen van hen droegen geel-zwarte kleding – de clubkleuren van Satudarah. Ook elders in de stad verzamelden zich mensen. Ondanks het verbod werd op enkele plekken toch vuurwerk afgestoken.

Zorgvlied

De uitvaartdienst vond plaats in Amsterdam Zuidoost. De teraardebestelling was op begraafplaats Zorgvlied.

Maandagavond was er ook gelegenheid afscheid te nemen van Belserang, voormalig leider van de Amsterdamse chapter van Satudarah. Ook dat ging gepaard met veel vuurwerk en harde muziek van een dj. Het leverde verschillende meldingen van geluidsoverlast op.

Hier een portret van Etou’s Belserang, die overleed aan een hartstilstand en kort geleden nog met zijn motor voorop reed bij de uitvaart van meervoudig moordenaar Martin van de Pol.

 

 

(Beeld: Youtube)