Grote controle bij No Surrender in België

Dinsdagavond was er een grote internationale controle door de Belgische en Nederlandse politie in Poppel, in de Belgische gemeente Ravels, bij No Surrender. Er zijn volgens de politie 45 leden van No Surrender gecontroleerd. Er is één persoon aangehouden.

60 politiemensen

Ook zijn er wapens en drugs aangetroffen. De politie controleerde de toegangswegen naar Poppel. Er zijn ruim 60 politiemensen ingezet, waaronder 10 Nederlandse agenten. Vorige week werd op dezelfde locaties soortgelijke controles uitgevoerd.

Loungeclub

De actie vond plaats tussen van 19.00 en 22.00 op twee locaties. In totaal werden 45 personen staande gehouden die op weg waren naar het clubhuis “de Loungeclub” aan de Tilburgseweg. Ook waren drie drugshonden bij de controleplaatsen aanwezig.

De man die is aangehouden stond internationaal gesignaleerd. Er zijn ook 10 bekeuringen voor softdrugs opgelegd. Vier No Surrenderleden waren in het bezit van een mes en één persoon had een boksbeugel bij zich. Verder reed een bestuurder onder invloed van drugs.

De politie zegt dat door de verhoogde aandacht in Nederland en Duitsland voor motorclubs Nederlandse en Duitse leden van No Surrender regelmatig uitwijken naar locaties van Belgische clubleden. Dat is de reden dat Belgische en Nederlandse politie nauw samenwerken in de controle en aanpak van deze motorclubs.