Grote drugsactie in regio Eindhoven (UPDATE)

De politie heeft dinsdag onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant in de regio Eindhoven een grote drugsactie gehouden. Op twaalf verschillende locaties in Eindhoven, Schijndel en Nistelrode werd naar bewijs gezocht in verband met georganiseerde wiethandel. In Nistelrode werd een kwekerij met ongeveer 1250 wietplanten aangetroffen. Er zijn zeker vijf verdachten aangehouden.

De doorzoekingen vonden plaats in woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Schijndel en Nistelrode. Daarbij is 125.000 euro aan contant geld en zijn onder andere dure auto’s en quads direct in beslag genomen. Bij het onderzoek werkten het Hennepteam Oost-Brabant en het Integraal Afpakteam Brabant nauw samen.

De drie hoofdverdachten, twee mannen uit Eindhoven van 43 en 46 jaar en een man van 41 jaar uit Schijndel, worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie gericht op de georganiseerde wietteelt en -handel. Op twee locaties zijn ook kwekerijen aangetroffen. De grootste kwekerij, ongeveer 1.250 planten, was gevestigd aan de Loosbroekseweg in Nistelrode. Daarnaast zijn in een bedrijfspand aan de Ondernemingenweg in Eindhoven verschillende benodigdheden voor de inrichting en teelt van wietkwekerijen gevonden.

In totaal is er ongeveer 125.000 euro aan contact geld gevonden en in beslag genomen. Ook werden vier auto’s, waaronder een Porsche Cayenne en een Audi A7, direct afgesleept en is er beslag gelegd op luxe goederen zoals quads, een motor, een boot en dure damestassen. Tot slot trof de politie op een locatie vuurwapens en munitie aan. 

Bij de actie waren ongeveer 120 politiemensen, ambtenaren van de gemeente en de Belastingdienst ingezet. Bovendien zochten militairen van de genie van het ministerie van Defensie met geavanceerde apparatuur naar verborgen plaatsen waar mogelijk crimineel geld verborgen wordt.