Grote drugsbaron omgekomen bij bombardement

De Colombiaanse drugsbaas Victor ‘Megateo’ Navarro is omgekomen bij een bombardement. Navarro was de leider van de communistische guerrillabeweging EPL en domineerde de drugshandel in het noorden van Colombia. Het bombardement werd uitgevoerd door het leger.

Daarbij kwamen ook vier andere strijders van de EPL om het leven. Volgens president Juan Manuel Santos is de dood van Navarro een grote klap voor de organisatie. ‘Criminelen komen voor de rechter of eindigen in hun graf’, schrijft hij op Twitter.

Commando’s lopen in hinderlaag

Colombia maakte al jarenlang jacht op Navarro, schrijft NOS-correspondent Marc Bessems. Ook de Verenigde Staten had vijf miljoen dollar voor hem uitgeloofd. Maar tot nu toe kon Navarro altijd omkomen, onder meer door een groot netwerk van informanten die hij rijkelijk beloonde.

Zo kwamen in 2006 zeventien commando’s om toen ze in een hinderlaag van Navarro liepen. In augustus meldden Colombiaanse media dat Navarro om het leven was gekomen bij een actie van het leger en de politie. Maar zijn lichaam werd niet gevonden en hij bleek toch te zijn ontsnapt.