Grote drugsorganisatie opgerold UPDATE

De politie heeft dinsdagmorgen rond vijf uur vier mensen opgepakt in een omvangrijk onderzoek naar handel in synthetische drugs. In Oss is een inval gedaan op het woonwagenkamp aan de Joost van den Vondellaan waar twee mensen zijn aangehouden. Verder zijn in Waalwijk en in Eindhoven mensen gearresteerd. Er zijn in totaal 23 huiszoekingen geweest, onder meer ook in Knokke en Antwerpen. Er zijn tientallen kilo’s amfetamine in beslag genomen maar de politie verwacht dat dit nog zal toenemen. Bij de actie waren 150 Nederlandse en vijftig Belgische rechercheurs betrokken. Video na de break.

De politie onderzoekt niet alleen handel in drugs, maar ook witwassen van geld dat is verdiend met deze handel. Volgens de politie is er geen laboratorium opgerold. De invallen hebben niet te maken met een amfetaminelab in Waalwijk dat afgelopen zondag is ontmanteld.

De afgelopen anderhalf jaar zijn er al meerdere verdachten aangehouden in deze zaak. De politie zegt dat mede door de verklaringen van deze verdachten de inval van dinsdag mogelijk is geworden en dat op korte termijn nog meer aanhoudingen zullen worden gedaan.

Het huis van de hoofdverdachte aan de Vijversingel in Oss was uitstekend beveiligd, volgens de politie. Er waren camera’s en voor ieder raam, tot aan het WC-raampje toe, rolluiken.

{youtube}IP3dc8YAQag{/youtube}

Zie BN/De Stem en Omroep Brabant.