Grote heroïnevangst bij Dordrecht

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag bekendgemaakt dat de politie woensdag vier verdachten heeft aangehouden  met 150 kilo heroïne. De aanhoudingen gebeurde in een onderzoek naar grootschalige import van heroïne van het landelijk parket. De partij heroïne lag achterin een bestelbusje, dat woensdagochtend door de politie tot stilstand is gebracht op de A16 ter hoogte van Dordrecht.

De heroïne zat verstopt in vijf kisten, die waren verborgen onder een deklading van metaal. De 57-jarige bestuurder van de bestelwagen is aangehouden. De partij vertegenwoordigt een handelswaarde van ongeveer 3 miljoen euro. Heroïne komt doorgaans uit Turkije naar Nederland. De drugs was lange tijd zeer slecht verkrijgbaar op de groothandelsmarkt en ook zeer duur.

Op de A12 bij Den Haag heeft de politie diezelfde ochtend een andere auto stilgezet. De twee inzittenden zijn aangehouden omdat zij vermoedelijk betrokken zijn bij het heroïnetransport. Het gaat om twee mannen van 48 en 45 jaar. Later op de dag werd bij een tankstation in de buurt van Zoetermeer een vierde verdachte (47 jaar) aangehouden.

Het viertal is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam.