Grote heroïnevangst Rotterdam

De politie heeft in de haven van Rotterdam 202 kilo heroïne in beslag genomen. Dat is een zeer grote hoeveelheid, doorgaans zijn inbeslagnames van heroïne kleiner. In het onderzoek naar de import van de partij zijn de afgelopen dagen vijf verdachten aangehouden. Ze worden vandaag door het landelijk parket voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam.

Pakistan

De heroïne zat verstopt in een zeecontainer uit Pakistan die was gevuld met dozen textiel. Bij controle van de container vonden de douane en de politie vorige week donderdag 2054 zakjes met in totaal 202 kilo heroïne. De verdachten wilden de drugs vermoedelijk in Nederland opnieuw verpakken in hoeveelheden van 1 kilo en vervolgens exporteren naar Groot-Brittannië. De heroïne is inmiddels vernietigd.

A2

De politie heeft de hoofdverdachte in het onderzoek naar heroïnehandel dinsdagmiddag aangehouden op de A2 ter hoogte van Nieuwegein. Het gaat om een 31-jarige man uit Groot-Brittannië. De Brit wordt ervan verdacht dat hij de leiding had over het transport. Ook zijn 23-jarige medepassagier uit Amsterdam werd aangehouden.

Schiphol

Maandag hield de politie op Schiphol al een 38-jarige Brit aan die op het punt stond een vlucht naar Londen te nemen. Later die dag werden op de A2 in de buurt van Den Bosch een 32-jarige Pakistaan en 56-jarige man uit Amsterdam aangehouden.