Grote inval in bordeel Hells Angels

Sauna club Artemis is het grootste bordeel van Berlijn. Gisteren deden 900 man politie en medewerkers van de douane en de belastingdienst een inval in de club, die banden heeft met de Hells Angels. Zes mensen werden gearresteerd. Ze worden verdacht van mensenhandel, belastingontduiking en vrouwen te hebben gedwongen tot prostitutie.

Leden van de Hells Angels worden verdacht de prostituees te hebben geronseld. In ruil kregen ze allerlei gunsten van de seksclub, zoals gratis toegang. De bedrijfsleiding van de club werd gedaan door twee bikers.

6,4 miljoen euro

De politie heeft tijdens de actie 6,4 miljoen euro aangetroffen, grotendeels cash. Verder werd er beslag gelegd op 12 appartementen, diverse auto’s en verschillende luxe goederen. De autoriteiten denken dat Artemis voor 17,5 miljoen euro belasting heeft ontdoken.

117 prostituees

Tijdens de inval waren 100 klanten aanwezig en 117 prostituees. De meeste aangetroffen vrouwen zijn afkomstig uit Oost-Europa en Rusland. Ook bevonden zich enkele vrouwen uit het Midden-Oosten in het bordeel.

Het onderzoek kwam aan het rollen nadat een prostituee in de zomer van 2015 naar de politie was gestapt. De vrouw is ondergebracht in een getuigenbeschermingsprogramma.