‘Grote jongens voor de rechter voor mishandeling’

Het Openbaar Ministerie in Antwerpen heeft maandag acht maanden cel geëist voor een mishandeling tegen twee mannen die een flinke reputatie hebben in het Antwerpse criminele milieu, aldus de Gazet van Antwerpen.

Stationsbuurt

De vechtpartij gebeurde op 19 augustus 2015 in de stationsbuurt. Mohamed E.H. en Ismail E.A. zouden twee van drie mannen zijn geweest die volgens getuigen Batuvshin Batgerel, een man van Mongoolse origine, in elkaar sloegen. De drie mannen van Marokkaanse origine zeiden dat ze werden lastig gevallen door een groepje rond Batgerel.

Verdwenen

Mohamed E.H. is werd gezien als rechterhand van de spoorloos verdwenen drugshandelaar Abdelkader Bouker, alias De Jood. Amsterdammer Houssine A. S. zou verdachte zijn in die zaak, zo meldden Belgische media eerder. Volgens de Gazet was het de woning van E.H. in de Guldensporenstraat die de afgelopen jaren tot twee keer toe werd beschoten. Hij is ook een  verdachte in het lopende onderzoek met de naam Makreel, een grote zaak die zich richt op drugssmokkel via de haven van Antwerpen.

De naam van de andere verdachte Ismail E.A. dook eerder op in een grote Antwerpse drugszaak.

De advocaten van de twee vroegen vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.