Grote partij namaakartikelen gevonden

De politie in Den Haag heeft in de stad woensdagavond een grote partij namaakartikelen in beslag genomen. De goederen waren opgeslagen in een woning aan de Oudemanstraat. De 31-jarige bewoner van het pand is opgepakt.

Medewerking

Na een melding te hebben ontvangen dat er vanuit de woning (namaak)artikelen werden verhandeld, stelde de politie een onderzoek in. De bewoner van het pand was thuis en verleende volledige medewerking aan het onderzoek. De woon- en slaapkamer waren volgepakt met namaakgoederen van bekende merken als: Louis Vuitton, Guess, Burberry en MK. Ook zijn sieraden, parfums, cosmetica en dergelijke goederen in beslag genomen en ook een bedrag van €750,-.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het handel drijven zonder inschrijving bij de kamer van koophandel, oplichting en overtreding van de merkenrechten. Alle in beslag genomen goeden worden na overleg met het Openbaar Ministerie vernietigd.

17-jarige

Een 17-jarige Hagenaar is eerder in de week opgepakt voor een grote hoeveelheid neptassen die hij in bezit had. In de woning van de jongen werden 1000 namaaktassen aangetroffen. De tassen werden voor 50 tot 60 euro verkocht. De tassen zijn in beslag genomen en de rechthebbende merkhouders doen aangifte.