Grote politie-actie in haven van Antwerpen

De Belgische politie heeft maandagochtend een grote actie gehouden op containerterminal 1742 in de haven van Antwerpen. Het zou gaan om een groot drugsonderzoek. Er zijn 15 verdachten aangehouden.

‘Het onderzoek spitst zich toe op twee families en hun entourage’, zegt het Antwerpse parket tegen de Gazet van Antwerpen. ‘Ze zouden een organisatie vormen die instaat voor de coördinatie en uitvoering van uithalingen van partijen cocaïne in de haven van Antwerpen. Bij de uithalingen zouden ze verschillende methodes gebruiken.’

“Reefer-mannen”

Het onderzoek richt zich met name op zogenoemde “reefer-mannen”, arbeiders die geloste koelcontainers aansluiten op het elektriciteitsnet en verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de containers.

22 huiszoekingen

In Antwerpen zijn 22 huiszoekingen geweest. Daarbij is onder andere 14 kilo cocaïne gevonden en zijn tientallen voertuigen en een zeer grote hoeveelheid cash geld in beslag genomen.

Drugsbrigade

De actie werd uitgevoerd door tientallen agenten. Daarbij waren onder andere leden van de drugsbrigade van de Antwerpse politie betrokken. Aan de actie namen naast de lokale recherche van de politie in Antwerpen ook verschillende andere diensten deel, waaronder de federale gerechtelijke politie, de scheepvaartpolitie en speurhonden.