Grote politieactie in Oost-Nederland

De recherche in Oost-Nederland heeft dinsdag doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijven in Tiel, Ede, Gouda, Rotterdam en Den Haag en vijf aanhoudingen verricht. De verdachten komen uit Tiel en Ede en worden verdacht van deelname aan criminele organisatie, inbraken, witwassen en wietteelt.

Gesignaleerd

De hoofdverdachte is een 23–jarige man uit Tiel. Verder werden een 32- en 21-jarige man uit Ede aangehouden. Daarnaast bleek in een woning in Tiel een man (leeftijd nog onbekend) te verblijven die gesignaleerd stond, ook hij is aangehouden. Ook is een 26-jarige man uit Tiel aangehouden wegens wapens- en drugsbezit.

Relaties

De politie verwacht de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten. Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat er relaties waren tussen de groep verdachten in Tiel en Ede. De politie zegt goed in kaart te hebben kunnen brengen hoe de relaties en de taakverdeling binnen de groepen in elkaar zat.

Marokko

Er zijn in het onderzoek onder meer auto’s en telefoons in beslag genomen. Ook doen de politie en het OM onderzoek naar beleggingen van criminele winsten in Marokko. Bij de doorzoekingen werd de politie ondersteund door een speciale eenheid van de Landelijke Eenheid die kan zoeken naar verborgen ruimtes.