Grote politieactie na ontvoeringen (VIDEO)

Op zeven plaatsen in Nijmegen en omgeving heeft de politie dinsdagochtend met ruim honderd mensen invallen gedaan. In een café in Nijmegen in Beuningen, Groesbeek en Lent viel de politie binnen. Volgens de politie speelt op de achtergrond een conflict in het Nijmeegse wietmilieu.

No Surrender

Er zijn drie mensen aangehouden: een 29-jarige en een 39-jarige man uit Nijmegen en een 30-jarige verdachte zonder vaste woonplaats. Twee van de gearresteerden zijn lid van motorclub No Surrender. Ook werden goederen in beslag genomen.

Bedrijfspanden

Volgens de politie hebben de invallen te maken met ontvoeringen die zich eind vorig jaar in Nijmegen hebben afgespeeld en een wietvondst in Dodewaard. De drie verdachten waren daarbij waarschijnlijk betrokken. Bij de invallen in bedrijfspanden, woningen en een garagebox zijn diverse goederen in beslag genomen. De politie werd bij de actie geholpen door een speciale zoekeenheid van Defensie. De mannen worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, overtreding van de Opiumwet en overtreding van de Wet wapens en munitie.

Dodewaard

De politie startte 21 oktober 2014 een onderzoek nadat er een kwekerij met 21.000 planten in Dodewaard werd opgerold, waarbij zes mannen uit Nijmegen in de leeftijd van 28 tot en met 58 jaar werden aangehouden. De zes zitten nog vast en moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

Ontvoering

In het verlengde daarvan, werd op 24 oktober een familielid van één van de verdachten onder bedreiging van een vuurwapen met geweld in een auto getrokken en gedwongen naar haar woning te gaan. De verdachten zeiden daarbij dat ze geld wilden zien. Uiteindelijk zijn de twee verdachten er vandoor gegaan nadat de politie was gewaarschuwd.

Tweede ontvoering

In de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november 2014 werd een Nijmegenaar in een woning aan de Lijnbaanstraat overvallen door meerdere mannen. Hij werd bedreigd en de overvallers namen de man in hun auto mee. Bij het winkelcentrum Zwanenveld in Nijmegen werd hij uit de auto gezet. Na een uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat bovenstaande zaken met elkaar te maken hebben.