Grote politieactie na steekpartij in bos bij Tilburg

De politie heeft op de vroege donderdagmorgen vroeg na een lange zoektocht een man aangehouden voor een steekincident aan de Turfbaan in Alphen. De grootscheepse actie bracht woensdagavond honderden mensen op de been.

Dader

In Alphen raakte woensdagmiddag rond 15.00 uur een 21-jarige Tilburger gewond bij een steekincident in een bos. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar hij is opgenomen. De dader sloeg op de vlucht. De politie vermoedde dat hij naar zijn woning aan de Oude Hilvarenbeekseweg was gegaan en zich daar verborgen hield. Rond 18.00 werd de directe omgeving van de woning omsingeld en een deel van de Oude Hilvarenbeekseweg en de Broekhovenseweg afgesloten.

Vuurwapengevaarlijk

De politie zetten deze grootscheepse actie op omdat de Tilburger bij de politie bekend staat als vuurwapengevaarlijk. Voor de veiligheid van de omgeving en de politieagenten werd een gespecialiseerde eenheid van de politie opgeroepen. De situatie werd enkele uren onder controle gehouden. Dit trok veel bekijks van honderden mensen.

Rond 21.45 gingen leden van het arrestatieteam het huis binnen. Er werd niemand aangetroffen, waarop de afzetting werd opgeheven en de politie te buurt verliet.

Het politieonderzoek werd voortgezet op zoek naar de Tilburger. Rond 02.15 werd de man alsnog door het arrestatieteam in een woning aan de Vellingenhoef in Tilburg aangehouden. Hij is voor verhoor en verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht, waar hij is ingesloten.