Grote politieactie tegen synthetische drugs (UPDATE)

In de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Limburg is de politie dinsdag binnengevallen in verschillende panden in het kader van een groot onderzoek naar de productie van synthetische drugs. In onder meer Roosendaal, Oudenbosch, Sint Willebrord, Weert en Den Bommel (Z.-H.) zijn invallen.

Zeecontainers

In Roosendaal zijn in een pand aan de Wouwbaan chemicaliën gevonden. Volgens BN/De Stem heeft de politie bevestigd dat in Roosendaal ook zeecontainers zijn onderzocht op de aanwezigheid van mogelijke grondstoffen. In Weert trof de politie amfetaminen aan en in Den Bommel chemicaliën. In Den Bommel is zo’n veertig-tot vijftigduizend liters aan chemicaliën aangetroffen. Het gaat daarbij niet om dure grondstoffen als BMK’s en PMK’s maar om waterstof, methanol en ammoniak. De politie heeft in totaal tachtig mensen ingezet bij de actie.

Grondstoffen

De actie volgt op de ontmanteling van een aantal drugslabs in de afgelopen periode in Brabant. De actie van vandaag richt zich speciaal op bedrijven die grondstoffen zouden leveren voor de productie van synthetische drugs. Behalve de politie zijn ook de douane en de gemeenten betrokken bij de operatie. De actie is onderdeel van de aanpak van de drugscriminaliteit in het zuiden van het land.