Grote vechtpartij Hells Angels en Mongols

In het centrum van Bremen is het in de nacht van vrijdag op zaterdag tot een massale vechtpartij gekomen tussen leden van Hells Angels en van de rivaliserende Mongols MC. Volgens de politie waren ongeveer 40 mannen in gevecht geraakt, onder wie ook bekende hooligans. De politie loste twee keer een waarschuwingsschot nadat agenten in het nauw gedreven waren. In totaal zijn er 150 politiemensen op de been geweest en 24 mensen aangehouden. Video na de break.

De Noordduitse stad Bremen is in de Duitse MC-wereld een soort niemandsland. De Mongols zijn er in 2011 verboden en de Hells Angels hebben hun chapter er zelf opgeheven. Rechercheurs ontdekten even na 21.00 onafhankelijk van elkaar dat grote groepen Hells Angels en Mongols zich aan het verzamelen waren. Toen de politie ingreep keerde het geweld zich tegen hen. Een 41-jarige man is met levensgevaarlijke steekwonden opgenomen in een ziekenhuis. De politie nam verschillende steek- en slagwapens in beslag.

17 arrestanten hebben volgens de politie een Mongols-achtergrond en 7 personen rekent de politie tot de Hells Angels.

De politie heeft het gebied waar de vechtpartij plaatsvond urenlang afgesloten voor sporenonderzoek. Over de oorzaak of de achtergronden van de gewelddadigheden is niets bekend geworden. De politie zegt rekening te houden met wraakacties. 

{youtube}dPlCbNmvcT8{/youtube}