Grote veegactie wietteelt Brabant UPDATE

De nieuwe Taskforce Georganiseerde (Wiet) Criminaliteit heeft vandaag invallen gedaan bij wietkwekerijen en growshops in Noord-Brabant. In Breda, Tilburg en Helmond zijn in totaal 18 hennepkwekerijen ontmanteld en 16 growshops gecontroleerd. Er zijn 14 verdachten meegenomen. Twee growshops beschikten niet over de juiste vergunningen en worden daarom misschien op korte termijn gesloten. Vier growshops kregen een waarschuwing. Er zijn 2000 hennepplanten in beslag genomen.

Er is ook 9 kilo gedroogde wiet gevonden met een straatwaarde van 30.000 euro.

BN/ De Stem meldt dat er dinsdagavond nog wordt gewerkt in een growshop waar grote hoeveelheden drugs zijn gevonden. Rond zeven uur werd daar nog geruimd. 

De Taskforce Georganiseerde Criminaliteit is opgericht om de georganiseerde criminaliteit in Brabant aan te pakken. De eerste grote operatie van de taskforce richtte zich dinsdag geheel op de georganiseerde hennepteelt.

 

Na een aantal incidenten heeft het ministerie van Justitie druk gezet achter de aanpak van de wietteelt. Daarop is in december de nieuwe taskforce opgericht. Gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Defensie en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen.

De taskforce is begonnen met in kaart brengen en samenbrengen van informatie die bij verschillende overheidsdiensten over de mogelijke wietcriminelen aanwezig is. Deze actie zou een vervolg hierop kunnen zijn.

De taskforce staat onder leiding van minister Ivo Opstelten (Veiligheid) en burgemeester Peter Noordanus van Tilburg. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven bracht geweldsincidenten in de regio Eindhoven in verband met criminele wietorganisaties.

Alle vijf grote Brabantse steden werken mee in de taskforce.

{youtube}MQ0B15ypanE{/youtube}