Grote wapenvondst in xtc-lab Rotterdam

Tijdens de ontmanteling van een xtc-lab in Rotterdam-West heeft de politie een groot aantal vuurwapens gevonden. Het gaat om automatische geweren, shotguns, handvuurwapens zoals revolvers en pistolen en een zogenaamde schietpen. 

Vrije voeten

Drie Rotterdammers zijn aangehouden als verdachte: twee mannen van 50 en 23 jaar oud en een vrouw van 24. De mannelijke verdachten zijn dinsdagmiddag voor 14 dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. De vrouw is dinsdag op vrije voeten gesteld in afwachting van verder onderzoek, zij blijft nog wel verdachte.

Ontmantelen

Woensdagochtend trad de politie binnen in wat een volledig ingericht xtc-lab bleek, in een loods in de wijk het Nieuwe Westen. Op het moment van binnenvallen was het lab niet in gebruik. De politie hield de drie verdachten op dat moment aan. Sinds de inval is de politie samen met de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) bezig geweest met de ontmanteling van het lab. Daarbij zijn de wapens aangetroffen. Naast de vuurwapens lagen er ook pepperspray, tasers, zwaar explosief vuurwerk, een grote hoeveelheid patronen, luchtdrukwapens en balletjespistolen.