Grote wapenvondst in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft zondagmiddag bij een inval in een woning in de Rotterdamse wijk Zevenkamp een aantal vuurwapens gevonden. Dat heeft de politie woensdagmiddag naar buiten gebracht. Daarbij is een 50-jarige Rotterdammer aangehouden. 

(beeld is uit archief crimesite)

Automatische geweren

Hij is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hem voor 14 dagen in bewaring heeft gesteld. Een bron spreekt tegen Crimesite van een belangrijke vondst. Het zou namelijk gaan om een serie automatische geweren van moderne makelij, en van modernere snit dan de AK-47. Ook zouden er zeer moderne pistolen, geluidsdempers en munitie in beslag zijn genomen.

Geen informatie

Bij liquidaties worden het laatste jaar geregeld automatische geweren ingezet. Dat was onder meer het geval bij de liquidatie van Gwenette Martha, dit voorjaar in Amsterdam. De politie spreekt in het persbericht alleen van 'meerdere vuurwapens' maar heeft verder geen informatie gegeven over de aard van de wapenvondst. Volgens de politie gaat het onderzoek naar de wapenvondst nog wel voort.