Grote zending ketamine onderschept

Er is op maandag 2 maart een 61-jarige man uit Amsterdam aangehouden in verband met een grote ketaminevangst in februari. Dat heeft de FIOD donderdag bekend gemaakt.

Schiphol

De verdachte werd begin februari door de Douane op Schiphol gecontroleerd. Hierbij bleek dat hij ruim 40.000 euro contant geld bij zich had. De legale inkomsten van de man leken niet toereikend om zo’n groot bedrag aan contanten voorhanden te hebben. Hierop is de FIOD een strafrechtelijk onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Containers

Uit papieren die de man op Schiphol bij zich had, bleek dat er containers onderweg waren vanuit Pakistan naar Nederland. Bij controle van de containers werd onder een deklading Himalaya zout 180 kilo ketamine aangetroffen met een straatwaarde van 5,4 miljoen euro. De FIOD heeft de man hiervoor op maandag 2 maart aangehouden. Ook zijn drie panden in Amsterdam doorzocht. Hierbij is beslag gelegd op nog eens 8 kilo ketamine, 6.000 euro contant geld in biljetten van 200 en 500 euro en diverse mobiele telefoons.

De Amsterdammer is verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en het overtreden van de Geneesmiddelenwet. De voorlopige hechtenis van de man is inmiddels door de rechtbank met 90 dagen verlengd.