‘Vermiste Belgische dood gevonden’ (UPDATE)

Het levenloze lichaam van de vermiste Belgische Aurore Ruyffelaere is maandagavond gevonden in Gent (België). Ze blijkt te zijn vermoord. Dat meldt Het Nieuwsblad. De jonge vrouw (29), dochter van een Belgische topvrouw, verdween zaterdagochtend nadat ze bij de Gentse Feesten was geweest met een groep vriendinnen.

De Belgische politie heeft een verdachte pgepakt. Het is niet helemaal duidelijk waar de vrouw precies gevonden is.

Aurore Ruyffelaere had vrijdagavond haar auto, een grijze VW Polo, op een parkeerplaats neergezet om vervolgens met de tram naar de Gentse Feesten te gaan. Zaterdagochtend ging ze alleen terug naar haar auto en sindsdien is niets meer van haar vernomen. Ook niet van haar auto.

De Belgische politie heeft maandag een opsporingsbericht rond gestuurd en het Parket noemt het een zorgwekkende verdwijning.

‘In de nacht van donderdag op vrijdag werd er een jonge vrouw overvallen in de omgeving waar de wagen stond van de vermiste vrouw. De dader heeft toen een handtas gestolen. We onderzoeken of er een link is tussen dat feit en de verdwijning, maar we houden alle opties open’, zegt de parketwoordvoerster tegenover de Gazet van Antwerpen.

De vermiste Aurore is de dochter van de bekende topvrouw Claire Tillekaerts. De vermissing ging onder veel bekende Belgen als een lopend vuurtje op twitter, waar ook haar foto (zie afbeelding) werd verspreid.